Vind de beste inbraakbeveiliging specialist

Gratis en vrijblijvend

10 Tips voor goede deurbeveiliging

In 10 tips geven we je uitleg over goede deurbeveiliging in jouw huis.

Alles wat je moet weten over deurbeveiliging.

Wanneer je jouw huis verlaat draai je waarschijnlijk de deuren op slot zodat ongenodigde gasten je huis niet binnen kunnen komen. Maar is dit wel genoeg om inbrekers écht buiten te houden? Ik zal jou 10 tips geven voor goede deurbeveiliging in jouw huis.

Spring snel naar:

Tip 1: Zorg voor goede sloten met een SKG-keurmerk.

Klinkt logisch, goede sloten plaatsen op de deuren. Maar wat is nou een goed slot? Waar moet een slot aan voldoen om ‘goed’ te zijn? Ik zal het je even uitleggen. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Wanneer sloten voldoende inbraak werend zijn mag het sterren gaan dragen. Het aantal sterren geeft aan hoe inbraak werend het slot is. Kies dus altijd voor deurbeveiliging dat is voorzien van het SKG-keurmerk.

Tip 2: Plaats anti-inbraakstrips op jouw deuren.

Anti-inbraakstrips worden voornamelijk geplaatst op achterdeuren. Dat komt omdat de achterdeur vaak minder in het zicht is van omwonenden en voorbijgangers. Anti-inbraakstrips zijn een vorm van deurbeveiliging die voorkomt dat inbrekers een koevoet tussen de deur en het deurkozijn kunnen krijgen, waardoor openbreken bijna onmogelijk wordt. Anti-inbraakstrips zijn een hele effectieve manier voor deurbeveiliging.

Tip 3: Zorg voor een goed sleutelbeheer.

Deze klinkt vanzelf sprekend, maar toch hebben veel mensen nog steeds geen goed sleutelbeheer. Veel mensen lenen sleutels uit of geven kopieën aan vrienden en familie. Ook worden sleutels nog regelmatig onder de deurmat of in een bloempot bij de deur verstopt voor het geval je thuis komt en geen sleutel bij hebt. Ik kan je aanraden dit allemaal zo min mogelijk tot niet te doen. Het is zeker verstandig om een duplicaat van je sleutel aan een familielid te geven voor het geval jij jezelf buiten hebt gesloten maar doe dit echt alleen wanneer je iemand compleet vertrouwd.  

Tip 4: Vind de zwakke schakels van jouw woning, ook op de bovenverdieping.

Loop jouw huis eens na alsof je een inbreker bent. Waar zitten de zwakke schakels van jouw huis? Waar kan een inbreker makkelijker binnenkomen? Vaak zijn dit de ramen en deuren. Het is dus van belang dat je raam- en deurbeveiliging van goede kwaliteit is. Zorg er ook voor dat de ramen en eventuele balkondeuren op de bovenverdieping goed beveiligd zijn.

Tip 5: Plaats dievenklauwen bij de achterdeur.

60 procent van de inbraken in Nederland vinden plaats via de achterdeur. Dit komt omdat deze minder in het zicht zijn dan de voordeur. In tegenstelling tot de voordeur klapt de achterdeur in de meeste gevallen naar buiten toe open. Ook de scharnieren zitten aan de buitenkant. Als de pennen makkelijk uit de scharnieren zijn te halen, zijn dievenklauwen noodzakelijk. Dievenklauwen zijn metalen pennen die aan de scharnierkant uit de deur steken en bij het sluiten van de deur in metalen kommen in het kozijn vallen. Een zeer effectieve manier van deurbeveiliging dus.

Tip 6: Beveilig ook je garagedeur.

Het beveiligen van je garagedeur is net zo belangrijk als de deurbeveiliging voor je huis. Of jouw garagedeur nu een kanteldeur of overheaddeur heeft, er is altijd een geschikte garagedeurbeveiliging voor jouw garagedeur. Zo zijn er vaste, afsluitbare blokkeringen die je in de rail van een kanteldeur of overheaddeur plaatst. Wil je nou meer bedieningsgemak? Dan is er ook garagedeurbeveiliging ontwikkeld die je van binnen en buiten kunt bedienen.

skg sloten

Tip 7: Brievenbusbeveiliging om inbraak te voorkomen.

Dan denk je er eindelijk alles aan gedaan te hebben om jouw deuren goed te beveiligen, komt de inbreker binnen door simpelweg een ijzer draadje door de brievenbus te steken waarmee hij de deur vanaf de binnenkant kan openen. Om dit te voorkomen kun je brievenbusbeveiliging plaatsen. Zo kan de post gewoon binnen komen, maar inbrekers niet.

Tips 8: Plaats verlichting bij jouw voordeur.

Inbrekers willen natuurlijk niet gezien worden wanneer ze bezig zijn met hun inbraak. Een goede manier van deurbeveiliging is om simpelweg verlichting te plaatsen bij je voordeur. Op deze manier zet je de inbreker in de spotlight, en dat is iets wat hij echt niet wil. Je kunt ervoor kiezen om verlichting aan te schaffen die aangaat zodra het donker wordt en weer uit gaat zodra de zon opkomt of voor verlichting met een bewegingssensor. Dan zal het licht pas aanspringen zodra er beweging plaatsvindt.

Tip 9: Schaf een kierstandhouder aan zodat je zelfs beveiligd bent als je de deur open doet.

Stel er wordt aangebeld maar je weet niet wie deze persoon is en of je hem kunt vertrouwen. Dan is het verstandig om een kierstandhouder te hebben als deurbeveiliging. Met een kierstandhouder op je voordeur leg je contact middels een kleine opening van de deur. Pas wanneer je zeker weet dat je diegene kunt vertrouwen kun je de kierstandhouder volledig openen en diegene binnenlaten.

Tip 10: Wanneer je advies wil, vergelijk deurbeveiliging specialisten.

De veiligheid van jou en je familie is natuurlijk onbetaalbaar. Toch wil je nooit te veel betalen. Daarom is het verstandig om deurbeveiliging te vergelijken. Dit kun je doen op prijs, maar ook op bijvoorbeeld kwaliteit en services. Consumenten vinden het vaak lastig om deurbeveiliging te vergelijken omdat er ontzettend veel aanbieders zijn. Wil jij weten hoe je deurbeveiliging kunt vergelijken? Vraag het Guus! Op mijn website vergelijkbeveiliging.nl kun je jouw wensen achter laten. Vervolgens ontvang jij gratis offertes van verschillende beveiliging specialisten. Uiteraard bepaal jij zelf welke specialist het best bij jouw wensen en de woning past. Op deze manier kun je tot wel 40% op jouw deurbeveiliging besparen. En dat in slechts enkele minuten. Start vandaag nog met vergelijken op vergelijkbeveiliging.nl!

Monteur

Ben je een vakspecialist?

Wij brengen je eenvoudig in contact met klanten die actief op zoek zijn naar jouw diensten. Meld je aan via het formulier.